Dag 47/ 1 mei van Anthien naar Chaumot 14,5 km

1 mei 2015 - Chaumot, Frankrijk

Nou dat is lekker slapen, een voorverwarmd bed, met de elektrische deken! Zomaar een keer warme voeten! Om 8.15 aan het ontbijt met heerlijk brood! En voldoende om wat mee te nemen voor de lunch! Dan is het pakken geblazen, we zouden bijtijds vertrekken maar het is behoorlijk aan het regenen (vannacht al begonnen!). In het gastenboek zie ik dat recent ook Geanne, Peter, Frankie en Diederik hier met veel plezier overnacht hebben! Ze zijn ons een behoorlijk eind voor, dus dat  we ze nog ontmoeten is niet zo waarschijnlijk! Aafke is aan de klep met dees en geen dus zo wordt het toch pas tegen half 11 voor we vertrekken! Met de poncho aan, want het is wel minder hard aan het regenen  maar het gaat gewoon gestaag door! De modderpaden laten we, als dames d'un certain age,  gewoon links liggen ! En ik loop  echt lekker. Gaat bijna vanzelf vandaag! ! Alle tijd intussen om de gedachten ook de vrije loop te laten! Wat denk je dan? Niets dus  of er komen wat mooie herinneringen boven of je denkt aan wat ooit was, je verleden , de keuzes die je gemaakt hebt. Heb ik daar spijt van?  Het leven ging zoals het ging, ik kijk niet met spijt achterom, het was vaak een harde leerschool, frustraties en verdriet, goed en fout,  wat als dan....nee dat is onzin, je kunt het leven nu immers niet overdoen. Het was er allemaal, leven in al zijn ups en downs, zoals in elk leven! Dat was en hoe is het nu? Dan ben ik heel blij en dankbaar met mijn geweldige kinderen - cadeaukinderen en kleinkinderen, dierbare familie en vrienden, ik voel geen regen of kou, ik ben warm en straal! Zo mooi kan het leven dus zijn! Gewoon onderweg, voetje voor voetje! En wat valt er nog steeds veel te leren! Moedig voorwaarts dan maar, nu,straks, morgen  en daarna ook! Op weg blijven, onderweg blijven, ook thuis ben je op weg toch?  Nou, nu maar eens even gewoon om me heen kijken, hoe groen alles al is en wat er allemaal al bloeit en dat de vogels toch zingen ondanks de regen! 

Om 12.45 komen we aan in Corbigny en hoera een Tabac/Bar! Tijd voor "un grande café" ! En slinks de boterham eten ook! Na een uurtje stappen we dan toch maar weer op! Toch ook de poncho weer aan want droog is het nog niet helemaal! En voor we het weten komen we in Chaumot en is de camping meteen vooraan en hoeven we niet nog 3km te lopen! De eigenaars zijn landgenoten en het is een goede camping , ze zijn  2e geworden in het Franse equivalent van  het Chambre d'hote programma van de NL TV! We hebben een stacaravan zonder douche maar wel wc! En verwarming! Dat is fijn want we zijn nog maar nauwelijks binnen of het begint nu toch echt te regenen! En dat blijft tot ver in de nacht( heb ik dus goed meegekregen:( ! ). We installeren ons met een dekentje op de bank en gaan lekker lezen! Om 19.00,u gaan we richting restaurant en kunnen we daar ook lekker bij de kachel zitten!  En al snel zit de tent ook vol en krijgen we ook gezelschap van Alexandra en Mathieu, een bevriend jong stel die in Sens begonnen zijn en wij gisteravond al ontmoet hebben bij Huberta en Arno! We eten lekker en  bomen wat af in Frans en Engels, over leven en dood, zin van het leven, lopen van de camino etc!  Voor we het weten is het 23.00 uur, tijd om op te stappen!  We lezen nog wat op de bank en liggen er pas tegen 01.00uur in en vervolgens lig ik tot 3uur wakker.. Maar dan ben ik ook echt vertrokken! Bonne nuit!

Liefs Liesbeth

Foto’s

9 Reacties

 1. Pia:
  2 mei 2015
  Ik weet zeker dat er iemand heel trots is op jou kus pia
 2. Truus van Harlingen:
  3 mei 2015
  according to my you're in the flo!
 3. Tineke:
  3 mei 2015
  Mooi, mooi! xx
 4. Margo:
  3 mei 2015
  Deze wandeling is ook een soort van grote schoonmaak ....mooi verhaal
 5. An:
  3 mei 2015
  Mooi overwegingen zo op de zondagmorgen.
  Liesbeth wil je Aafke een dikke knuffel geven ?
 6. Jan:
  3 mei 2015
  Mooi De overwegingen die op je pad komen. Dat snap ik heel goed. Ken je niet persoonlijk maar vind je een stoer wijf.......
 7. Yvonne Benders-Fraser:
  3 mei 2015
  Ja, mooie overwegingen, zeker. Als je gedachten díe weg op gaan, dan ben je een goed end op weg. Zonder dat je je dierbare(n) vergeet, sta je open voor vreugde en plezier in je leven, ondanks het verleden. Nee, je kunt het leven niet over doen, misschien alleen maar beter.., verder leven. Onderweg, voor altijd !
  Dikke knuf zzzzzzzzzzzzussie
 8. Elisabeth:
  3 mei 2015
  Fijn jullie reacties! Blijf ik ook door op de been:) xx
 9. Elisabeth:
  3 mei 2015
  Fijn jullie reacties! Blijf ik ook door op de been:) xx